Siirry sisältöön

FinCap Rakennus rakentaa Sevas Kodit Oy:lle 83 uutta opiskelija-asuntoa

FinCap Rakennus on allekirjoittanut 1.10.2024 urakkasopimuksen, jolla toteutetaan Seinäjoen Jouppiin Sevas Kodit Oy:lle Jouppilantie 15 -niminen kahdeksankerroksinen, 83 asuntoinen ARA asuinkerrostalo opiskelijoille. Talo on laajuudeltaan 3350 kerrosalaneliömetriä ja se tulee kolmanneksi “tornitaloksi” Framin kampuksen ja Jouppilantien väliin. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy Seinäjoelta.  

Rakennustyöt aloitetaan välittömästi ja talon on määrä valmistua vuoden 2025 loppupuolella. “Sevaksen, ARA:n ja Seinäjoen kaupungin kanssa tehty määrätietoinen hankekehitystyö tuotti tulosta, jota me rakentajatkin kaipaamme – etenkin juuri nyt. Saamme myös vastetta huutavalle opiskelija-asuntopulalle Seinäjoella nopealla aikataululla. Olemme jalostaneet tuotantokonseptimme hankkeen kehitysaikana tehokkaaksi, jotta pystymme laadukkaasti, turvallisesti mutta nopeasti saamaan kaikki 83 asuntoa muuttokuntoon”, kertoo FinCap Rakennuksen toimitusjohtaja Juha Pöntinen. 

”Nyt alkava opiskelijakohde lähtee matkaan todella kriittiseen aikaan, koska kaupungissa on paljon pulaa opiskelija-asunnoista. Kohteen sijainti ei voisi opiskelijan näkökulmasta olla parempi. Seamkin kampukselle on matkaa muutamia satoja metrejä eli tämän lähemmäs kampusta ei voida rakentaa. Me Sevaksella uskomme, että tästä tulee yksi halutuistamme opiskelijakohteistamme. Toivomme myös, että tämän valmistuminen auttaa purkamaan mittavaa opiskelija-asuntohakemusten pinoa, jonka uskomme olevan korkea myös loppuvuodesta 2025.  

Jouppilantien hanke on Sevaksen kolmas matkaan lähtevä rakennushanke viimeisen 12 kuukauden aikana. Täytämme näin Seinäjoen kaupungin meille asettaman tavoitteen. Näihin kolmeen kerrostaloon syntyy yhteensä noin 250 asuntoa ja niihin voidaan asuttaa noin 400 asukasta. Investointien kokonaissumma on noin 30 miljoonaa euroa, joten puhutaan paikallisittain merkittävästä investointikokonaisuudesta. Näillä kolmella investoinnilla on suora positiivinen vaikutus paikalliseen rakennusalan työllisyyteen. Tämä on ensiarvoisen tärkeä osa kokonaisuutta kun asuntorakentaminen on muuten lähes kokonaan pysähtynyt”, kertoo Sevas Kodit Oy:n toimitusjohtaja Sami Siikala 

Juha Pöntinen FinCap Rakennus sekä Sami Siikala Sevas Kodit Oy allekirjoittivat urakkasopimuksen 1.10.2024.

Lisätietoja
Juha Pöntinen
toimitusjohtaja
SPFR Pohjanmaa Oy/ FinCap Rakennus
040 – 843 9827

Lue lisää
30.08.2023
FinCap Rakennus vahvistaa organisaatiotaan Keski-Pohjanmaalla
FinCap Pohjanmaa Oy hakee kasvua ja vahvistaa organisaatiotaan nimittämällä Kokkolalaisen Jukka-Pekka Laakerin (50) rakennuspäälliköksi Keski-Pohjanmaan alueelle 1.9.2023.
13.07.2023
FinCap Rakennus urakoi asuinkerrostalon Mustasaaren kunnalle
FinCap Rakennus urakoi asuinkerrostalon Mustasaaren kunnalle
31.05.2023
Seuraa Siilojen purkamista Vaasan kaupungin verkkosivuilta
Siilojen purku alkaa. Voit seurata Siiloliveä Vaasan kaupungin verkkosivuilta