Siirry sisältöön

Matkalla uuteen kotiin

Meidän kanssa matka uuteen kotiin ei ole pitkä ja kivinen. Olemme mukanasi tukena aivan alusta alkaen ihan siihen saakka, että asuntosi on valmis. Ja hei, me emme katoa sen jälkeenkään.

Matkalla uuteen kotiin

Suunnitteilla

Meillä on hyvä tonttivaranto ja suunnittelemme sekä kehitämme jatkuvasti uusia hankkeitamme taustalla. Nettisivuillamme kerromme lähitulevaisuuden hankkeista jo hyvin alkuvaiheessa, jolloin voit kertoa meille kiinnostuksesi kohteesta tai kaupungista jo hyvissä ajoin. Voit myös esittää omia toiveitasi sekä tarpeita, jolloin niitä pystytään huomioimaan suunnitteluvaiheessa.

Ennakkomarkkinoinnissa

Ennakkomarkkinoinnin aikana asuntovalikoima on aina parhaimmillaan. Voit varata asunnon ennakkomarkkinoinnin aikana tekemällä rakentajan kanssa varaussopimuksen sekä maksamalla asunnosta varausmaksun. Ennakkomarkkinoinnin aikana suunnitelmat ovat vielä alustavia, jotka tarkentuvat ennen rakentamisen aloittamista.

Ennakkovaraus ei sido sinua mitenkään, etkä menetä maksettua varausmaksua. Mikäli päädyt perumaan varauksesi ennen kauppakirjojen allekirjoitusta, palautetaan varausmaksu sinulle täysimääräisenä.

Mikäli olet jättänyt meille yhteystietosi koskien kiinnostavaa kohdetta, saat aina ennakkoon tietoa markkinointiin tulevista asunnoista.

Myynnissä

Asunnon ostaminen on usein yksi elämämme isoimmista sekä ainutkertaisimmista hankinnoista. Meillä kohteiden myynti alkaa, kun asuntoyhtiön RS-asiakirjat mm. vakuudet on toimitettu lainmukaisesti turva-asiakirjojen säilyttäjälle eli RS-pankille. Tämän jälkeen ennakkovarauksen tehneet pääsevät tutustumaan myyntiasiakirjoihin. Myyntiasiakirjoja ovat mm. yhtiöjärjestys, lopulliset pohjakuvat, RS-hinnasto, RS-lainaehdot, RS-taloussuunnitelma, rakentajalle maksettava maksuerätaulukko, päivitetty rakennustapaseloste, energiatodistus, materiaalivalikoima yms.

Kaikki kauppaan vaikuttavat asiakirjat ovat tutustuttavissa riittävän ajoissa ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Tämän jälkeen sovimme kauppakirjojen allekirjoitusajankohdan ja kaupantekotilaisuudessa käymme vielä yhdessä ostajan kanssa asiakirjat läpi.

Kauppahinnan maksu

Kaupantekopäivänä erääntyy maksettavaksi ensimmäinen erä myyntihinnasta maksuerätaulukon mukaisesti. Mikäli olet maksanut asunnosta varausmaksun, huomioidaan tämä ensimmäisessä maksuerässä. Myyntihinta jakautuu maksettavaksi erissä valmistumisvaiheen mukaisesti koko rakentamisen ajalle. Viimeinen erä erääntyy maksettavaksi avainten luovutuspäivänä, jolloin saat uuden asuntosi käyttöösi.

Huoneistokohtainen yhtiölainaosuus on ensimmäisen kerran mahdollista maksaa pois valmistumisen yhteydessä. Silloin voit maksaa joko koko summan kerralla tai mahdollisesti vain osan yhtiölainaosuudesta. Mikäli et halua lyhentää huoneiston lainaosuutta, huoneistostasi peritään pääomavastiketta valmistumisesta alkaen. Yhtiölainan lainaehdot on nähtävillä RS-taloussuunnitelmasta, joka on yksi myyntiasiakirja.

Rakentamisen aikana

Ostajien kokous

Kun vähintään 1/4 asunnoista on myyty, tulemme kutsumaan sinut osakkeenostajien kokoukseen, jossa osakkailla on mahdollisuus valita oma rakennustyöntarkkailija sekä oma tilintarkastaja omiksi edustajikseen. Osakkaat vastaavat mahdollisesti valittavien tarkastajien kustannuksista yhteisvastuullisesti. Samalla pääset jo tutustumaan mahdollisiin uusiin naapureihin.

Valitse mieleisesi sisustusmateriaalit ja asumisratkaisut

Kun olet mukana riittävän ajoissa asunnon hankinnan kanssa, voit valita uuteen kotiisi sisustusmateriaaleja, -tyylejä tai jopa kokonaisia asumisratkaisuja, kuten oman saunan/vaatehuoneen, kodinhoitohuonepaketin tai ylimääräisen wc:n. Tutustu tarkemmin kohdekohtaisiin tietoihin ja ota rohkeasti yhteyttä myyntiin. Järjestelmiemme avulla voit miettiä valintoja kotona kaikessa rauhassa ja jopa tehdä valinnat ohjelmamme kautta ihan kotisohvalta.

Tutustu tulevaan kotiisi

Rakentamisen aikana tulemme järjestämään sinulle tilaisuuksia tutustua tulevan kotisi valmistumiseen paikan päällä. Voit myös seurata järjestelmämme kautta etänä huoneiston valmistumista mistä päin maailmaa tahansa. Tarvitset vain nettiyhteyden sekä päätelaitteen.

Valmistuminen

Lähetämme reilua kuukautta ennen kohteen valmistumista muuttokirjeen, josta ilmenee kohteen tarkka valmistumispäivä. Kirjeeseen olemme lisäksi keränneet paljon tärkeää muuttoon liittyvää tietoa, kuten asunnon tarkastamisesta, avainten luovutuksesta, viimeisten kauppahintaerien maksusta, lainaosuuden maksusta jne.

Asunnon tarkistaminen

Ennen valmistumista järjestämme sinulle tulevan kotisi ennakkotarkastustilaisuuden. Tarkastustilaisuudessa saat mukaasi lomakkeen tai voi tehdä tarkistuksen omalla laitteella tai lainata laitteen meiltä. Tarkistuksessa käyt itsenäisesti sekä rauhassa huoneiston läpi ja merkitset huomioitavat asiat. Mahdolliset puutteet pyritään korjaamaan ennen tulevaa muuttopäivääsi, tarvittaessa sovitaan jälkitarkastusajankohta. Tästä tilaisuudesta saat lisätietoja muuttokirjeessä tai erillisellä kirjeellä.

Kodinkansio

Jokainen asunto saa oman Kodinkansion, josta löydät koneiden- ja laitteiden käyttöohjeet, huolto-ohjeet, materiaalien hoito-ohjeet, takuuajan opastuksen sekä yhteystiedot takuuasioissa. Kodinkansio on hyvä säilyttää asunnossa myös silloin, jos huoneiston omistaja vaihtuisi.

Avaintenluovutus

Saat kotisi avaimet muuttokirjeessä ilmoitettuna muuttopäivänä, kun olet maksanut kauppahinnan sekä mahdollisesti tilaamasi muutostyöt.

Hallinnonluovutus

Noin kolmen kuukauden kuluttua kohteen valmistumisesta pidetään ylimääräinen yhtiökokous, jota kutsutaan hallinnonluovutuskokoukseksi. Kutsu kokoukseen postitetaan osakkeenomistajille hyvissä ajoin ennen kokousta, yhtiöjärjestyksessä mainitun säännön mukaisesti. Tässä kokouksessa asunto-osakeyhtiön hallinto siirtyy rakennuttajalta taloyhtiölle eli osakkaille. Tämä on uusien asukkaiden ensimmäinen yhteinen kokoontuminen, jossa mm. valitaan yhtiölle hallitus taloyhtiön osakkaista. Lisäksi kokouksessa osakkaat saavat tärkeää tietoa taloyhtiöstä sekä asumiseen liittyvistä asioista.

Vuositarkastus

Kohteessa pidetään vuositarkastus 12-15 kuukauden kuluttua valmistumisesta. Sen yhteydessä ilmoitat meille kotiisi mahdollisesti jääneet rakennusaikaiset puutteet. Vuositarkastuslista toimitetaan jokaiseen huoneistoon/osakkaalle rakentajan tai isännöitsijän toimesta. Listatut kohdat käydään asunnoissa tarkastamassa ja ne korjataan tarkastuksen jälkeen. Normaali asumisesta johtuva kuluma ei ole virhe tai puute, joka kuuluisi vuosikorjaukseen.

Pidä hyvää huolta kodistasi

Kodinkansiostasi löydät vastauksen useimpiin kotiasi koskeviin kysymyksiin. Kansiossa on myös ohjeita ja neuvoja, joiden avulla vaikutat asumiskustannuksiin, huolehdit kotisi kunnosta ja ylläpidät sen arvoa. Mikäli sinulla on kysyttävää tai et jotain tietoa löydä kansiosta, voit ensisijaisesti ottaa yhteyttä isännöitsijään.